Hulp bij administratie / boekhouding

Hulp bij de boekhouding nodig?

Als ik de boekhouding voor je mag doen dan gaan we te werk via een stappenplan.

Ben je reeds ondernemer dan heb ik de jaarstukken van het vorige boekjaar nodig om een beginbalans te maken. Vervolgens start ik een boekhouding op en lever ik je direct een digitaal kasboek aan, waarin je de administratie van je bedrijf onderbrengt. Hierin staat:

  • Je kasboek (contante handelingen)
  • Je debiteuren
  • Je crediteuren
  • Je kilometerregistratie

Ben je startende ondernemer dan krijg je alle informatie betreffende aanmelding Kamer van Koophandel, banken, belastingdienst en eventuele pensioenfondsen.

Als je van de belastingdienst je inlogcodes hebt gekregen, dan meld ik je aan voor je persoonlijke beveiligde omgeving op de site van de belastingdienst.

Met je Digid codes kun je inloggen op “mijn belastingdienst” waar je persoonlijke informatie kunt vinden omtrent je inkomstenbelasting en eventuele Toeslagen.

Maandelijks stuur je mij het ingevulde kasboek en de bankstukken door. Ik verwerk ze in de boekhouding en maak een afspraak met je om alles door te nemen. Vervolgens verzorg ik maandelijks of per kwartaal jouw aangifte de omzetbelasting.

Kleine ondernemers die in de “kleine ondernemersregeling “ vallen hoeven vaak maar één maal per jaar omzetbelastingaangifte te doen.

Rede te meer om eens contact met me op te nemen, zodat ik je een en ander mondeling kan toelichten.